Tuesday

My breakfast + lunch T.T

Brrrrr , hi assalamualaikum . Macam ni lah hidup bila ibubapa sibuk bekerja . Jadi pulak anak yang berpenganggur . So i ummmm buat roti pizza namenye . For my breakfast and also for my lunch :D Eh sedap tauuuu , simple jeww

So meh here are some simple ingredients and steps 

Bahan-bahan 

1. Roti
2. Mayonnaise
3. Mini pepperoni
4. Mozzarella 
5. Bawang merah ( dont want dont care )
6. Chili sauce @ tomato sauce

And lets begin !

1 . Sapu mayonnaise kat roti tu , then letak mini pepperoni ke sosej ke hot dog ke whatever you want lah


2. Tabur mozzarella sesuka hati , cehh . I mean lepas letak pepperoni ni lah :3 And tabur jugak bawang yang sudah dipotong comel . Kalau nak lah , xnak xpe . I saje je letak , experiment lahaiiiii .



3. Lastly ,  letak mayonnaise + chili sauce

Nampak je selekeh , tapi menyelerakan kayh kayh

4. Then what are you waiting forrr ! Lets bako bako :D

Pandai-pandai lah adjust nak suhu berapa , ikut oven masing masing . I guna 200 Celcius for 10 minutes below . Just nak pastikan pepperoni tu masak je kannnnn -..-


Okay siap ! Lepas makan make sure timbang badan kayh . Risau kang tetiba terobesiti pulak :D

4 comments:

Liyana Izzati said...

Yummy! Mai takpe dah slim. Makan lah berapa banyak cheese punnn :)

Roxy's said...

hahaha . mana ada . tp kan mai duduk plkn 6 hari tu pun dah turun 1kg . ntah rupe mane kalau duduk sana 3 bln :3

Nadhira Izzati said...

walaupun nmpk simple tp rasa sgt sedap :)

Roxy's said...

yes dearrr . sangat sedap :p *kruk kruk*