Wednesday

Bermulanya dan berakhirnya PLKN

Hi okay let's begin !

First day

So my mom and abang hantar aku pegi ke kota tinggi untuk pendaftaran and blablabla . Pakaian on that day shirt and seluar reebok i dan yes tidak bertudung . I ada excuses daripada doktor so yah jgn banyak tanya zzzzz . Serious ramai gilo orang yg pegi . Then nak bas duduk dgn sorang perempuan tu , nama dia entah sampai sekarang aku xtau , lol . 

Setibanya di kem , aku macam goddddd Im gonna dieeeeeeeee . Kay tipu . Pegi daftar lagi then ada check bagai then aku masok Charlie . Comel kan charlie ? Tu nama company . Then bilik 20 . So lepas tu pegi baju semua then kena pakai . On that day pakai baju pt . Tshirt seluar kasut mmg untuk bersukan lah gitu . And I terpaksa pakai tudung sebab sana wajib pakai. Memang tergamam la aku sbb satu scarf brooch semua xbawak so terima kasih lah yang bagi pinjam tu . hehe.

Then sedang asyik melepak di tepian , aku nampak satu minah ni . Terus gua panggil , mai ! Eh aku salah panggil , terpanggil nama sendiri pulak . Tapi budak tu pandang aku . Terus aku cakap , eh salah fatiiiinnnnnnn :D Semangat aku terus berkobar-kobar bila ada orang yang aku kenal dalam tu . Fatin tu dulu kawan masa zaman facebook . Mmg penah ckp nak jumpa dulu tempat amek lesen tapi x kesampaian  sbb lost contact since I dah xmain fb . Aku dpt tau dia sama kem pon cousin aku bgtau , so mmg aku plan dari awal nak cari dia dulu . Alhamdulillah jumpa jugak . Dia lah orang pertama aku berborak semua . Kena pulak time tu dia pakai baju roxy , woahhh semangat terus aku . hahaha . 

Okay ni je yang aku ingat . Malam tu xsilap aku pg dewan ada taklimat semua . Tak silap aku malam tu lah yang kena bagi hp .  then tido dalam pukul 11 lbh lah . Okay pengakuan berani mati , I nangis . Nangis igt kat umi abah sobss

Second day

Okay bangun pukul 5 . Kalau nak tau , dalam bilik yang aku tido tu ada 4 orang, dan aku lah yang paling lambat sekali bangun . Hahahahaha , nasib baik dyrg kejut . Kalau x , gantung diri lah aku . Then papehal semua dengan geng roxy i tulah fatin . Then fatin tu kawan dgn eya , dari selangor . So dgn eya eya lah aku geng . Then ada sorang lagi perempuan ni . Dy ni aku kenal jugak . Time pg pon satu bas dgn aku . Tapi aku ni jenis segan nk tegur org . Dy ni aku penah tgok jugak dlm fb budak kota . Comel tau . Nama dia caca . So aku fatin eya caca , kami lah berempat .

Tgh hari tuuuu errrr aku lupa lah tapi seingat aku , aku dah start sakit . Migrain sakit satu kepala . Tapi aku tahan jelah sbb aku tgk jurulatih kat sana muka macam singa :D Petang tu , xsilap aku pg masuk class . Ada class okay . Kelas menonjolkan karakter katenya , hahahaha mampos lah .   

Then malam tu aku pg klinik . So aku bgtau sakit aku semua , doktor aku bagi pas merah . Aku sorang je yang pakai kat kem tu . Rasa macam diri aku ni merbahaya pulak dekat sana . Pas pon dah kaler merah . Hahahaha 

3rd Day

Hari ketiga ni hari sabtu . Macam biasa bangun pukul 5 , mandi2 pegi surau sembahyang subuh . Macam biasa , aku berempat dgn fatin eya caca . Boleh kata semua orang tumpukan kat kiteorg . Eh aku bkn nk perasan diri aku hot ke apa , tapi sebab ramai orang xpuas hati dgn caca. Caca pulak geng kiteorg , so dgn kiteorg sekali ditumpukan . Sbb caca ni cantik memang ramai pmpuan tu dengki .

Seriously , masa ni lah dah start drama queen okay . Malas nak mention sape2 , tapi ada setengah orang tu , borak2 dgn kiteorg then kutuk kiteorg dgn org lain . Yang bestnya orang tu pon ngadu kat kiteorg . Lepas tu , pon paling best jugak , orang yang tadi ngadu konon2 baik pg kutuk kiteorg pulak kat org lain . So benda ni tiada akhirnya . Hahahaha

Tapi hari mcm ni aku dah start ngs jugak . Lol . It's okay aku okay lagi aku try tahan . Aku tahan sbb meraka , fatin eya caca . Tulah semangat aku . We did everything together . Si caca panggil aku roxy . Seboleh2 nak panggil aku roxy . Aku pon okay jehh , nyehhhh ;p

Then siang tu jugak kiteorg dapat hp kiteorg balik . Then aku pon mula lah pesan baldi semua kat umi. Hari tu pun umi dah gerak pegi melaka untuk tido semalam je , so esok ahad pagi2 dah boleh tgok i . Yang si fatin caca eya , parents dyrg xdtg . So aku order macam2 . Kfc or Mcd , lol . Bapak pon reply ok , ok , ok . Semua okay . kay good terus kan . Hahahahaa

4th day

Yey It's sunday sunday :DD Umi abah datang , yeyyyy . Then abah bawak 3 bakul . I bakul ada air vitagen yogurt semua , my fav okay . Then lagi 2 ada jajan2 coklat and paling penting ada buah-buahan . and hanger baldi what so ever tu . Aku siap panggil si eya dgn fatin mintak tolong angkat kan . Then sama2 susun dalam locker . serious penuh gila . Dyrg cakap parents kau ni macam xbagi kau balik je , lol :p

Then I bawak parents i turun ke dewan . Time tu abah xde bawak mcd sbb ayam kat mcd pukul 11  baru ada . So lepak jelah , ngadu itu ini semua . Dalam tgh bebual tu kadang2 mata berkaca xboleh trime nnti dyrg nak balik . 

Okay then pukul 11 abah keluar kejap pg beli makanan kat mcd , hehehehe . Abah siap beli 4 set lg untuk aku fatin eya caca . Semua excited dapat mcd then simpan smpai petang utk mkn same2 dlm bilik . Then makan2 kat kantin dgn parents tu , si pakcik2 xguna kat kl nak dtg pulak . Then I naik atas masuk bilik lepak dgn 3 org tu sambil makan mcd . Serious rindu sangat okay . Then pukul 4 mcm tu pakcik2 dr kl sampai so i kluar then jumpa dyrg dgn parents semua . Pukul 5 semua dah balik sobs . Pakcik bekalkan big apple . Kemain suka aku , biaselah suka nanti dpt makan dgn kwn2 lagi . Yang lagi suka tu ofkos lah yg bertiga tu . Rasa mcm xnk keluar plkn pon ada , hahaha :D

So malam tu kumpul kat dewan , untuk pulangkan hp . Kat dewan tu jugak , aku dgn fatin byk mulut asek bercerita je . Yang bestnya , kebanyakkan baju roxy yg aku beli dy pun beli jugak . Makin rancak berbualnya . Memang byk samanya . Birthday dy pun cume cpt 4 hari dgn aku , then citer pasal parent pasal kg pon sama dekat pontian . Then kiteorg ketawa mcm yeah like seriously , x expect byk benda sama kat kiteorg . Then kiteorg berempat ni byk buat temujanji lps ni , nak2 si caca tu , xsabar nk drive  kiteorg pg jengjalang . hahaha . Eya jelah bagai melukut di tepi gantang sbb dia duduk selangor . Si fatin tu duduk Lok Heng je , dekat kengggg :p

5th day

Hari Isnin ni dah start pukul 6.30 berkawat . Kay hari ni mmg teruk sangat bg aku . Orang semua enjoy . Aku tau aku ada kawan kiri kanan aku , tapi aku jenis senyap orangnya . Dyrg pon pelik , knpe aku senyap . aku ckp lah aku mmg mcm ni , nak suruh aku jadi org happy go lucky tu mmg payah . Aku memang xbyk ckp . So bila dyrg ni enjoy berkawat semua , aku lgsung x enjoy walaupun kawan bertiga aku gelak2 dgn aku , tapi aku senyum jelah mmpu . 

Aktiviti ni dr subuh smpai ke tgh hari, and serious aku xtahan . And macam biasa aku dh start migrain sakit satu kepala . Mmg xde spatah perkataan keluar dr mulut aku . Mata aku berkaca jelah . Sampai nak habis mata berkaca meleleh tapi xde orang perasan . aku pon xnak orang perasan . Then balik bilik tu aku kol umi aku ngs2 kol nak blk sbb ni serious bkn tmpat aku . Aku dh nekad nk blk kepala aku sakit sgt2 . Jgn ckp lah , aku ngs dlm bilik tersedu2 semua . Then dyrg bawak aku ke medic . 

Kat medic aku pon ngs jugak . Aku ckp semua , aku ngadu psl jurulatih perempuan buat dek dgn pas merah aku semua . Smpai dktor tu marah aku knpe buat aktiviti berkawat tu sdgkan aku ada pas merah . Aku pon ape lagi , dgn tersedu2 tu aku ckp lah jurulatih perempuan buat dek dgn pas tu . Then cikgu2  laki dtg dlm bilik tu tanya knpe semua , then menjadi2 pulak tersedu-sedunya . lol . Then aku nekad aku ckp kat doktor aku nak balik . Aku nak blk , aku xboleh kat sini , ni bkn tmpat aku . Sbb aku ada surat dari doktor dari lawyer semua then dktor pesan esok pg datang medic dy nak bawak aku pg medical ckeck up kat klinik luar .

Petang tu aku cuti aku tido dlm bilik smpai ke maghrib kot . Then malam tu kepala aku dah okay . Aku dh mcm biasa borak dgn bestie2 aku . Then malam tu , serious nilah malam terakhir aku . Ni lah malam  paling best dlm plkn ni . Later lah citer , hehe . 

6th Day

Pagi tu nurse bawak pg klinik luar , and check kat doktor . Lepas tgk surat2 medical check up aku sblm ni , then dia pon tanda tak layak and yes . Sini lah tamat khidmat aku di sini . Balik tu aku uruskan dekat urus setia , sign surat keluar semua . Aku ingat nk stay smpai hari ahad ni , tapi sbb aku ada masalah kesihatan , dyrg xnk tanggung ape2 yg berlaku kat aku nnti . So staff tu kol abah then abah ckp abah boleh amek aku ptg tu . 

So lepas tu aku naik bilik tggu kawan aku semua pg surau aku kemas semua brg2 aku baju semua masukkan dlm plastic sbb kena pulang . Cadar lipat balik aku pulang semua . Aku buat semua tanpa pengetahuan kawan2 aku . Aku x ready nk tggalkan dyrang especially caca fatin eya . Ptg tu lepas class , dlm bilik fatin aku bgtau fatin dulu yg aku nak balik kejap lagi . Haihhh aku tahan jelah , fatin pon semua tanya kenpa. Then fatin pg cari caca , caca sampai caca marah sbb xbgtau dy awal2 . Then dyrg cari eya , eya terus menjerit satu kawasan dgr . And the drama started .  

Kiteorg amek gmba peluk sama2 nangis sama2 , then parents i dah smpai . Then dyrg hantar aku kat kereta , salam dgn parents aku . Then kereta dh gerak tu aku igt lagi mcm mana aku tinggalkan dyrg bertiga kat blkg T.T Babes Im sorry :(

So yeahhhh , aku dah keluar dari plkn . Aku bukan bercuti aku bukan ditangguh , aku dikecualikan . PLKN bukan tempat aku . Kbye

I miss my babes Fatin Caca Eya so much -____-

5 comments:

Ardini Izzati said...

Ohh k dah paham cerita tu. Takpelah. PLKN is not your place :)

Roxy's said...

yeah i know right . dini nak gantikan mai ke ? hahaah

nurynn said...

wlcome back :)

Roxy's said...

hahahahahhahaha :DD

Dianaa said...

kalau I bole gantikan tempat you, I nak sangat2 tau! haha xD selalunya kompeni Charlie ni wirawati hot2 :p