Wednesday

Medical Check Up

Honestly it was just y'know complicated for us to get a medical check up blablabla for plkn zzzzzz . And not so yeay cause my medical check up not complete yet  . And the worst part was we have to get it at Klinik Kesihatan zzzzz  . Y'know I went all over the place in Pengerang , I went to Bandar Mas , Sening , Sungai Rengit for medical check up and the doctor wasnt there ? Hell . Macam ni Klinik nye ? And yess aku xberlagak for sure tapi okay this is the fact okay .

errrrr -..-

 baru nak tick dalam kereta , hahah :D

Mommm youre the best driver I've ever had mom :p

Muka lain en en en en ? I anak bapak , lol

 Honestly lah dengan apa yang berlaku depan mata aku sebelum ni . Bila pergi klinik kerajaan ni , layanan teruk , layanan nak xnak . whathefish ? Bukan nak menentang kerajaan kay kite sume xlayak nk tentang government . Tapi it's about orang yang kerja di kerajaan . What's up kay ? Lagi pulak yang hanya membantu di tempat registration . Layan la baik2 kalau orang datang . 

Aku x boleh betul tadi aku pegi lah klinik kesihatan di dotdotdot tu , and orang laki tu macam nak marah aku pulak bila aku nak buat medical check up . Macam hello , kau dah la bukan doctor nak byk tanya kejadah semua aphal la . Then last2 dia cakap doctor xde hari ni esok jelah or awak pg tmpat lain . Kan bodoh tu . Hellloooooo macam seriously ? Kalau xnak buat xnak layan xikhlas layan aku pon xnak lah brooooo . Banyak lagi hospital klinik swasta yang much better layanan dyrg tertunggu kedatangan aku nih . Macam semalam aku pegi Hospital Pakar Puteri tu , lawyer bagi check 1k untuk jumpa doctor tu and doctor tu just tanya tutututu and dpt check 1k . Baik aku buat medical check up skali settle . and aku pon puas hati dgn layanan dyrg . 

Haihh I dont even know lah apa masalah orang yang bekerja di kerajaan ni ruded gila . Come on lah jangan lah set others people's minds yang kerajaan ni x bagus .  I know it's just for several people aku x cakap semua . Tapi so far tulah pandangan aku .  Kaykay xnak sambung pasal the worst tu , kang xhabis esok pagi -..-  so at last I went to tldm at pengerang finally there's a doctor . She's very nice kay . Aku cakap apa masalah semua semua and dy xboleh nak sahkan aku boleh pegi ke idak cause she asked me to show her the result from the hospital that I went before for my case . So yeah I have to asked my lawyer to potestet report semua and maybe kalau sempat esok lusa i mean sebelum pegi plkn la kena pegi balik. 

Guess what , sebenarnya aku xconfirm pon boleh pegi ke x plkn tu . Lol . Aku sebenarnya boleh xpegi if aku xnak . Tapi aku rasa aku nak pegi sebab aku kesian kat parents aku . Dyrang nak sangat tgok aku berdikari , I mean yelah dyrang nak sangat tgok aku kat sana duduk dalam hutan , cuci baju sendiri , yeahhh berdikari letteewwwww -..- So xtau lagi whether boleh pegi ke tak plkn 3 Mei ni cause I have to wait for the permission from the doctor . If she said yes , then yahh Im super ready to take over the world , lolololol :p

8 comments:

Ardini Izzati said...

Orang cakap, tak teruk pun dok plkn tuu. Bagus apa belajar berdikari :)

Roxy's said...

hihi . kan ? Insyallah i nak pergi kalau doctor bagi . pray for me :)

Dianaa said...

Erk, yg you tick kat ada tu sakit apa? I pena juga nak buat medic checkup, bila doc tgk byk I tanya tidak, doc cakap bole pegi PLKN :D yg tick ya tu nanti diorg akan tanya la :D

Roxy's said...

hehehe biarlah rahsia :3 i tick angin pasang , lolololol . i tick pasal kepala2 ni . dulu i penah accident hilang ingatan la sume tu so byk effect lain . hehe .

Dianaa said...

er really? gila ah. tp nasib baik skrg dah okay en. tahun bape punya cite tu?

Roxy's said...

2 tahun lepas . lame kan . i okay je . tapi ada lah kesan saingan gitu. hehe .

Liyana Izzati said...

I am a very very superb driver too. Baru sekali langgar divider, nyaris langar tiang baru sekali, langgar orang belum pernah lagi. Amacam Mai? Hahaha. Klinik kerajaan? Tengok tempat jugak. Ada yang okay. Hahhaha. Plkn zzzz! Hahaha.

Roxy's said...

haahaha serious ke ? hamboiii racing ape . kite ni pengguna jalan raya berhemah . xpenah buat hal , lol :p okay plkn zzzzzz im so zzzzzzz lets zzzzzzz :DD