Sunday

Last shopping before plkn =..=

Hello I just got back from having a so much fun with my Abah and Umi . So like the title above , yeahhh I just finished wasting my father's money . What kind of daughter I am -.- Seriously I dont ask them . Ceh sebenarnya parents aku terlampau excited sangat sebab anak perempuan diaorang kena pegi plkn nanti . Jahat gilerrr . x sabar lettew nak tengok anak dara ni berdikari . Cisss pleasee aku yakin aku boleh bawak diri di sana . Ceh azam baru lepas shopping sakan tadi , kahkah :D

So tadi pegi kota sebab bapak nak uruskan beli kereta baru -.- Plannye nak pegi mersing kekonon nak pegi bercuti lah kat sana tapi hujan , and aku pon ntah mcm mana boleh puler dtg pms tuu . xpasal2 mood xde . Then aku pon menyetan lah ajak pegi jusco jelah sbb nak makan Manhattan FM . Ciss pms je tapi mengalahkan sakit mengidam ketika pregnant :DD

Setibanya sampai , terus cakap eeemmm abah shopping untuk nak pg plkn jelah . Time tu bapak pon dah menghilang ke dockers . And aku pon menghilang ke depan je . Roxy foreverrr , nyenyenye :p Ini pon ada kena mengena dgn plkn kay . Sweater kay . Dan2 la maiiiiii -.-

Kay girlss prepare yourself :DD

Kay ini adalah kewajipan . Isi dalam ? Tunggu dalam plkn :DD

And tadaaaaa 

Yeyeyeyeye I shopping teruih buat member card . Tomeyykan ? Haha

Then I asked my father to buy the pink luggage that I had posted before and then he said xpayah lah pegi plkn bawak tu nyenyenye . And he was like jom ikut abah , beg kat sini lagi best lagi mahal . wtf ? Seeee take a look


Bila sampai sini aku terus terlompat-lompat xtentu pasal . Abah abah nak ni nak ni nak ni  hahaha :p Sebab umi pon baru beli handbag kat sini yang tuee ha yang kaler ceklat tu . And here . ni lah masalah perempuan :pp

I have to choose which one that I want . Tapi dalam gambar macam bapak i pulak complicated nak pilih mana satu . Lolololol :D Godd that pink was so cute eeee tomeyynyeewww . Tapi masalah dia punya tali satu je alahh xbest then xboleh adjust pendek gilerrr . And seriously this is my first time ada handbag . Cause I dont have one eh ade lah tapi beli then xsuka , and I used to kepit my purse kat tiak when I was going somewhere . Indah jeeee:p

 So at the end I choosed this one. Tapi bila tengok pink tu balik aku menyesal x pilih yang tu. Ahh shittt tuiiii I hate my nafsussssss

And I bought this for the first time and for the last time okay . xpenah aku beli kasut untuk bersukan ginih , kay this is only for plkn . Semangat lebih ? Peduli apa aku . I know it's pink . Hahaha my mom choosed it for me cause I cant help with my nafsusssssss

And the last part is makang makang di manghatang . Lololololol :p





Photo for the meal that I ordered ? Battery hp nak mmpoih sik boleh take picca . Lol

 So ini lah semua bekalan ke plkn nanti . Kidding :p

So bila balik sampai rumah je , sekali tengok ha kau surat dari posmen . Surat panggilan dari PLKN broo . Uihh x sia2 shopping tadi . And bila aku baca their rules . Hanya 2 beg sahaja dibenarkan bawa . 1 packbag dgn beg nak isi baju . Fuhh xsia2 aku beli Bonia daripada luggage pink tuew . Sbb Bonia lagi mahal :p Padan muka Abah . Thankyou AbahUmi for making my day today . Hihi Lots of love *.*

10 comments:

taty nadiah said...

waw. blnja sakan nmpk. ehee ;)

Roxy's said...

hahah . nanti 3 bulan xdtg shopping dduk dalam hutan :p

syafeeqa said...

memang minat jenaka roxy's ea ??

btw good luck plkn. wira wirawati negaraaa...lalalalaaa

Liza Razak said...

bestnye parents belanja shopping :)

Roxy's said...

hahaha best sangat bila free . haha:D

Roxy's said...

@syafeeqa : hihi i memang suka roxy . cewah :p and thanks for the such a wonderful wishes . lol

Dianaa said...

Hohoho! Betul2 semangat ek. But kasut sukan pakai time malam je la pun boleh sebab siang tu pakai kasut sukan yang diorang bagi

Roxy's said...

yeahhhh sangat la semangat :p eh yeke ? malam pon boleh lah . kasut i ni glow in the dark . hahaha:D

Dianaa said...

hihi! malam tu baru bebas nak pakai apa pun. btw, I ada share pengalaman masa kat kem http://ftndiana.blogspot.com/search/label/PLKN

Roxy's said...

hihi alright . thanks dear :)