Sunday

Arabic Wedding

So yeah semalam aku pg jemputan kahwin kezen di Taman Pelangi Indah kot . Ni aku bukan kezen belah pihak perempuan or lelaki , kezen dua2 belah pihak . Quite interesting lah , cause diaorang dijodohkan oleh kedua2 belah pihak . Orang kata dijodoh kan ibubapa zaman dulu-dulu je , tapi kalau dalam family besar aku memang dah biasa . Salah satu sebabnya kekalkan keturunan Syarifah/Syed katenyew :)

Alhamdulillah bahagia ja aku tgok , hihi . Btw semua orang ada dalam gambar ni adalah semuanya ada kena mengena . Mak saudara belah nenek moyang , nyenyenye haih macam2 . Memang kecoh satu rumah nak kenal ke saudara-mara . Sebab majlis ni hanya utk saudara mara sahaja . Belah petang pukul 4 mcm tulah baru orang luar dtg .  Aku pon naik ke pening nak mengingat , ingatkan muka jelah . Ohh yang ni memang betol2 arab Syed/Syarifah . 

Aku xde syarifah kat dpn nama aku , sbb mak aku kahwin dgn yazid bukan Syed Yazid , haha :p So aku macam cacat sikit , kezen aku semua ada Al-Baraqbah lah Al-qudsi dll . Pakcik aku cakap kat aku , aku al-cina . Hahah cina bukit katenyeww, puihhhh . Peduli , aku arab aku cina . Boleh gitu ? Hahahahaha , so lets begiiinnnnn !




 Syed Yazid . lol :p


I love their outfits *.*

My Bonda and TokNde



 Motif ? Nak jubah youuuuu :p

 Jubah ni pon okay jugak :p



 Why so arabiannnnn =.='


 Jarang aku makan bila datang jemputan kahwin , ni aku makan sbb ada sudu . Bukan western , cepit kuku hilang kot -.-'

 Yeah I got present from the Dj cause they asked us , bunyi buaya mcm mana ? Peh aku punya lah beriya terus angkat tgn , cewah .  Fieewwwitttt aku bt bunyi buaya. Buaya darat broooo . Satu khemah tepuk tgn , hahahahahahaha

 kezens

 bajet makmak :p p/s majlis mana2 i memang pakai slipper kay -.-'





 nyehnyehnyehnyeh

 Semua berebut nak jadi tol :p


 Ya ini dia , tol tegar sebelum pengantin nak masuk :p

 Mommy :p




 Ni baru tol betul , hahaha


 Interesting I guess :)


 Tol ke-2




 Tol ke-3


 Tol ke-4

And here I wanna tell youh
Ya Allahhhhh *.*

Pehhhh xtido malam aku , hahah :p

The Bride and The Groom

xterbayang kalau dia dah besar nanti , hahah 


Ami and Nde 

Ami and Aunt cause she's not Syarifah , hihi

Semua comel *.*

*.*

*.*
*.*

And at this moment , dia perasan aku amek gambar dia je . And I asked him to look at my camera and he did and smiling like heaven ! 
Okay nak pengsan 
Ohhhshhitttt , meroyan lah aku mcm ni . hahah :p

From morning till 4pm , time ni aku dah macam kena semput . xboleh gerak dah :(

Gambar Penutup
Yeyyyyy he shows up when we're about going back home . Glad to have this wonderful creature as our cousin , hehe .
xoxo

9 comments:

nur nadzirah said...

wooo~ mesti hensem bile dah besar budak tuu . comel tuu =)

Roxy's said...

kan ? Hemmm lambat lah aku kahwin nak tunggu ke dia . hahahaha :DD

Liyana Izzati said...

Hahhaa. The boy is very cute. Dah ada girlfriend ke? Ingat nak cop dulu :)

Roxy's said...

comel kan kan ? hahaha xtau lah dah berpunya belum . xsempat tanya :p dia takut dgn org . org nak cuit je muka dia mcm nak ngs :D

Syasya Johan said...

hensem sangat budak tu *.*

Roxy's said...

@syasya : gile hensem kan ? syasya nak kite copkan ke ? hahah

Dianaa said...

comel gila budak laki tu. dah besar nnt confirm handsome and ramai minat dia :3

~Mr. Cool & Cik Kepoh~ said...

hensem la budak tu hehe..
ntah2 Mr Cool pn cm tu dulu time kicik hehe

Roxy's said...

Diana : tau xpe kan . haih kecik2 pon dah ramai peminat , ape lagi dah besar . muka player ni , haha :D

Cik kepoh : hendem kan , hehe . cissss Mr Cool awak lagi hensem dari dia kot XD