Monday

i just found something really interesting. here is

Lelaki itu ikhlas bila :


1. Bila awek dia berleter dia cuma senyap membisu dan dengar sepenuh perhatian walaupun apa yang korang leterkan tu karut sama sekali.

2. Bila awek dia call pukul 2-3 pagi sebab nak mengadu masalah, dia bingkas bangun dari tidur semata-mata nak dengar luahan kau sedangkan baru je 1 jam dia terlena. Semata-mata nak pastikan hati korang lega.

3. Bila awek dia mintak itu mintak ini, dia masih boleh tersenyum sambil berkata "Ok sayang" sedangkan duit dalam dompet dia tinggal RM30 untuk buat stock beli maggi dan isi minyak motor.

4. Bila awek dia tak sehat, dia orang pertama yang tak tentu arah dan terus antar mesej atau call korang. Takde kredit dia sanggup redah hujan lebat berlari 1 kilometer cari public phone semata-mata untuk bertanya - "Sayang sayang.. Keadaan sayang macam mana?" dengan nada penuh kerisauan.

5. Bila awek dia berpaling arah kepada orang ketiga, dia tahu dia gagal bahagiakan korang. Bila jadi macam tu, dia sedaya upaya senyum dalam menangis dan sedaya upaya mengucapkan "tahniah awak" walaupun perit untuk diluahkan.


xoxo

No comments: